bullet journal

Hoe u het beste Bullet Journal kiest

Als je aan Best Bullet Journal denkt, denk je waarschijnlijk aan degenen die duur, omvangrijk en moeilijk op te slaan zijn. Maar er is goed nieuws. Bullet journals hoeven niet groot, omvangrijk of duur te zijn als u de juiste zoekt.

U kunt een of meer kleine, goedkope bullet-journals van hoge kwaliteit kopen zonder veel op te offeren van wat een bullet-journal geweldig maakt. Om het juiste bullet journal voor uw levensstijl en behoeften te vinden, zijn hier enkele dingen die u moet overwegen:

Het formaat – Er zijn veel verschillende formaten bullet journals, van enkele centimeters tot A4.

Als je van plan bent het vaker te gebruiken, wil je iets groters, maar er zijn ook enkele kleine zakformaat exemplaren op de markt. De grootte van uw dagboek is minder belangrijk dan waarvoor u het wilt gebruiken, dus probeer uw behoeften af te stemmen op de grootte van uw dagboek.

De inhoud – Sommige bullet-journals bevatten alleen pagina’s voor notities, terwijl andere video, audio of afbeeldingen kunnen bevatten. Sommige kunnen gelieerde links bevatten, wat tot commissies kan leiden. Bekijk de inhoud voordat u deze koopt om te beslissen of deze uw doeleinden dient. Veel mensen geven de voorkeur aan bullet journals met video’s, terwijl anderen misschien liever alleen aantekeningen hebben. Denk na over uw eigen behoeften voordat u een besluit neemt over de inhoud.

Het materiaal – Sommige zijn gemaakt van dikkere materialen dan andere. Sommige zijn waterdicht, andere niet. Als je vaak reist, kies dan voor een waterdichte versie, en als je gewoon een dagboek wilt dat in je tas kan worden bewaard, kies dan voor een zachte kaft met een minimum aan pagina’s. Veel bullet-journals zijn klein en in de hand te houden, terwijl andere groot zijn en gemakkelijk in een portemonnee of leer kunnen worden meegenomen. Als je van plan bent om het op kantoor te gebruiken, kies dan voor een groter formaat, en als je gewoon iets kleins en persoonlijks wilt, kies dan voor een kleiner dagboek. Sommige mensen gebruiken graag notitieboekjes in zakformaat, omdat ze gemakkelijker mee te nemen zijn en handiger zijn om ideeën en details op te schrijven.

De papierkwaliteit – Dit is waarschijnlijk het belangrijkste aspect van bullet journals en een aspect dat veel mensen over het hoofd zien.

Bekijk de papierkwaliteit voordat u een keuze maakt. Als het dik en stevig is, gaat het langer mee en is het waarschijnlijker dat het bestand is tegen vlekken en scheuren. Als de pagina’s op dun papier worden afgedrukt, kunnen ze gemakkelijk scheuren. Overweeg het onderhoud dat nodig is om te voorkomen dat de pagina’s ook scheuren.

Het stiksel – Of je nu een harde kaft of een zak krijgt, kijk naar het stiksel. Sommige van de duurdere versies worden geleverd met plastic kaartverdelers, maar hoogwaardig papier en echt hoogwaardige stiksels zorgen ervoor dat de pagina’s niet verschuiven. Je moet ook naar de gatenconstructie kijken. Sommige zijn versterkt met dubbele steken, andere zijn aan elkaar gestikt met een enkele lus. Bekijk het kwaliteitspapier, de stiksels en de gatenconstructie voordat u de gewenste versie van het bullet journal kiest.

Bekijk hier al onze bullet journal notitieboeken op MyLovelyNotebook